Macarons cu jeleu de rodie

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Macarons cu jeleu de rodie

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cerne de 2-3 ori printr-o sita groasa. Am obtinut faina de migdale macinand migdale intregi intr-o rasnita. Intr-un vas de inox amestecam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare. Adăugați zahărul tos treptat, amestecând după fiecare adăugare timp de aproximativ 2-3 minute. La final se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut, amestecand cu o spatula de sus in jos. Compozitia obtinuta se pune in pos, se leaga la un capat, iar la celalalt se taie dupa cat de mare vrei sa fie. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza cercuri.Lăsați tăvile pe masă 1 oră, apoi coaceți la cuptorul electric la 130 de grade timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se scoate cu grija de pe hartia de copt. Preparare jeleu de rodie: Rodia se taie in jumatate, se desface si se indeparteaza toate fructele de padure. Boabele obtinute se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical . Se strecoară sucul obținut. Se amestecă sucul de rodie cu zahărul și se pune vasul la foc mic. Se adauga agar-agar si se lasa sa fiarba inca 2 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Lipiți macaroanele două câte două cu jeleu de rodie.

Ingrediente Macarons cu jeleu de rodie

Pentru macarons:

* 90 g albu

* 70 g zahar to

* 70 g faina de migdale

* 180 g zahar pudra

* 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru jeleul de rodie:

* 1 rodie

* 3 linguri zahar

* 1 lingurita agar agar

Categorii