Maioneza cu ghebe
Reteta culinara Maioneza cu ghebe din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Maioneza cu ghebe
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Maioneza cu ghebe
INGREDIENTE
Curatam ghebele,le spalam si le punem la fiert.
Pregatim maioneza intre timp.Punem doua oua la fiert sa fie tari.Dupa ce s-au fiert adaugam intr-un bol doar galbenusurile.Dupa care adaugam si galbenusurile de la celelate doua oua ramase,o lingura de mustar si mixam.Dupa adaugam treptat uleiul si mixam mereu in acceasi directie.
Dupa ce s-au fiert ghebele le punem la strecurat si le lasam pana nu mai au apa in ele.Dupa care le taiem marunt si le rasturnam peste maioneza pregatita anterior
Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari uoare maioneza impreuna cu ghebele.
La sfarsit adaugam cepele curatate,spalate si tocate.Si amestecam dupa care adaugam sare dupa gust.
Dam la frigider minim 2 ore
Ingrediente Maioneza cu ghebe
1 kg ghebe
2 cepe
4 oua
2 linguri mustar
cca 350 ml ulei
sare