Maki Sushi

Reteta culinara Maki Sushi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Japonia. Cum sa faci Maki Sushi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Maki Sushi

 

Postez aceasta reteta pentru ca am vrut sa o incerc de mult timp ,caci nu mai mancasem sushi de o groaza de timp. Imi era foarte dor,dar nu gaseam nori,foile din alge, cu care se invelesc. Si le-am gasit in cele din urma,au ajuns si in oraselul nostru. Craciunul acesta vreau sa fac mancare chinezeasca si asiatica,numai friptura de porc si carnatii mai raman din masa traditionala. Vreau mancare mai usoara si mai spectaculoasa. Asa ca pastram foile pentru atunci,dar am dat de un concurs pe net si tema era masa de Craciun.Ei,anul acesta masa noastra o sa arate altfel si mi s-a ivit momentul potrivit sa incerc reteta mea de sushi. Eu la ingrediente am folosit cana, care in masura americana e cup,am masurat-o cu o cana de 200 ml si e aceeasi masura.Deci la cana de 200 de ml ma refer daca nu aveti setul de masurat. Cantitatea mentionata e cam pentru 4-5 portii si ies cam 60 - 80 (depinde cat de groase le taiati) de bucati de sushi. Otetul condimentat este mai mult decat aveti nevoie in aceasta reteta,eu fac mai mult si il tin in frigider ca sa imi fie la indemana.Pana acum am facut salata de sushi,dar fara nori. In Japonia,acest sushi este numit Maki Sushi.Eu am invatat sa fac sushi la o scoala culinara din Vancouver de la cheful Ron Suzuki.

Ingrediente Maki Sushi

Pentru otetul condimentat:

1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)

1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra

1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)

Pentru orez:

3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti

3 cani apa rece

 6 linguri de otet condimentat

Pentru maki sushi:

10 foi de nori

2 castraveti de sera,taiati in felii lungi

2 conserve de ton,scurse de ulei

seminte de susan

Pentru servit:

sos de soia,light

wasabi

 felii de ghimbir preparate,gari

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni