Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Reteta culinara Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Japonia. Cum sa faci Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat
Maki sushi reprezinta rulouri de orez invelite in foite din alge de mare uscate numite Nori, si umplute cu diverse legume, peste crud, crab, etc....Fiind un aperitiv light, colorant si foarte apetisant, este preferat de foarte multa lume.
Ingrediente Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat
1 "covoras" de bamboo
300 g orez pentru sushi (cu bob mic sau mediu)
2 linguri otet de orez
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
4 Nori sheets (alge)
4 fire sparanghel
100 g file de somon afumat
1 avocado
1 ardei rosu (optional pt culoare)
sos de soia
seminte de susan (optional, eu am uitat sa pun)