Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

Reteta culinara Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

 

De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi. 

 

INGREDIENTE
Pt mamaliga: 1 ceasca malai 2 cesti apa sare Pt tocanita de ciuperci: 250 g ciuperci champignon 1 lingura ulei de masline usturoi si ceapa verde sare, piper 2 linguri de piure de urzici Pt sosul de patrunjel cu usturoi: 1 legatura de patrunjel verde 3-4 fire de leurda 1 fir de usturoi cateva frunze de loboda rosie pentru culoare ulei, red vinegar fulgi de chili sare

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:

Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea.

Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:

Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie.

Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi.

Pofta buna!

Ingrediente Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

Pt mamaliga:

1 ceasca malai

2 cesti apa

sare

Pt tocanita de ciuperci:

250 g ciuperci champignon

1 lingura ulei de masline

usturoi si ceapa verde

sare, piper

2 linguri de piure de urzici

Pt sosul de patrunjel cu usturoi:

1 legatura de patrunjel verde

3-4 fire de leurda

1 fir de usturoi

cateva frunze de loboda rosie pentru culoare

ulei, red vinegar

fulgi de chili

sare

Categorii