Instructiuni de preparare
Mamaliga cu branza (in straturi)
Acest fel de mâncare este adesea servit în Transilvania, mai ales la țară. În vacanțele petrecute la țară nu există săptămână pentru a nu servi așa ceva. Deși acum o pregătesc rar așa, uneori îmi lipsesc acele vremuri și arunc o mămăligă cu brânză și slănină prăjită crocantă. Foarte bine! Aduceți apă sărată la fiert într-o oală. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna faina in ploaie si se coase cu telul. Se lasa la foc mic (atentie ca sarea) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca. Între timp, tăiați slănina în felii și creșteți. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine translucida si crocanta.Luați un bol de yena și ungeți-l cu untura lăsată de slănină. Intindeti cu o lingura de untura un strat de mamaliga, apoi jumatate din cantitatea de branza, si un strat de mamaliga apoi deasupra branza. Acoperiți vasul și dați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Cu 10 minute înainte, scoateți capacul și lăsați-l să se rumenească deasupra. Se serveste cu bucatele de bacon prajit si smantana. Poftă bună!