Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta. Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider,fara a cantari exact cat am pus din fiecare) Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic ,pana cand a capatat textura pe care am vrut-o. Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi. Am inceput sa asez straturile : mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga.Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie , dar nu este obligatoriu. Ca sa fie calda la servire am dat-o in cuptorul incins la 180 grade pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine . Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.

Ingrediente Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

-1 litru apa

-2 linguri ulei

-1 lingurita de sare

-170 -200 gr faina de malai

-200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie

vaca si cascaval)

-100 ml smantana

-slanina

carnati

pastrama

sunca etc

-oua (1 ou /persoana)

Categorii