Cui nu-i place mamaliguta cu branza ? Partea mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!!
Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie :))
200 gr faina malai grisat
1 l apa
1 lingurita sare
150 gr slaninuta afumata -de casa
1 lingura cu untura proaspatya de porc
100 gr cascaval afumat
100 gr mozzarella
100 gr branza Cheddar
200 gr carnat afumat porc-de casa
1-2 oua -de casa
codite de cepa verde
Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi . Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete . Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum ele se vor topi frumos . Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda . Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga . La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta . Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud . Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor . Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale . Serviti mamaliguta pe placere , presarata cu ceapa verde insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .