Mamaliga pe placere

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Mamaliga pe placere

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mamaliga pe placere

 

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri !!! Daca eram mai snoaba prezentam : polenta cu trei branzeturi si ou posat , la cuptor cu ventilatie  :))

 

INGREDIENTE
200 gr faina malai grisat 1 l apa 1 lingurita sare 150 gr slaninuta afumata -de casa 1 lingura cu untura proaspatya de porc 100 gr cascaval afumat 100 gr mozzarella 100 gr branza Cheddar 200 gr carnat afumat porc-de casa 1-2 oua -de casa codite de cepa verde Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi . Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete . Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum ele se vor topi frumos . Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda . Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga . La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta . Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud . Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor , atat cat sa se gratineze usor . Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale . Serviti mamaliguta pe placere , presarata cu ceapa verde insotita de muraturi sau salata preferata de cruditati . Noi am avut salata de varza verde .

Ingrediente Mamaliga pe placere

200 gr faina malai grisat

1 l apa

1 lingurita sare

150 gr slaninuta afumata -de casa

1 lingura cu untura proaspatya de porc

100 gr cascaval afumat

100 gr mozzarella

100 gr branza Cheddar

200 gr carnat afumat porc-de casa

1-2 oua -de casa

codite de cepa verde

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca