Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate
După mesele copioase, gustoase și consistente de sărbători, dar grele, pentru stomac și ficat, ceea ce-mi doresc mult să mănânc este o mâncare cu mămăliguță moale și caldă. Dacă avem brânză bună de burduf în frigider, atunci ouă, făină de porumb și unt sigur se găsesc, așa că acesta este preparatul de refacere. Ceea ce am făcut și zilele trecute, după sărbătorile de Paști și tare mult ne-a plăcut! Și pentru ca mâncarea să fie și sănătoasă, fără prăjeli (mai ales acum!) am făcut ouăle poșate, nu ochiuri...
Ingrediente Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate
4 ouă
100 grame de unt
150-200 grame de brânză de burduf
Pentru mămăliguță:
făină de porumb
apă
sare
Pentru poșat ouăle:
2 l de apă
2 linguri de oțet
sare