Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

 

După mesele copioase, gustoase și consistente de sărbători, dar grele, pentru stomac și ficat, ceea ce-mi doresc mult să mănânc este o mâncare cu mămăliguță moale și caldă. Dacă avem brânză bună de burduf în frigider, atunci ouă, făină de porumb și unt sigur se găsesc, așa că acesta este preparatul de refacere. Ceea ce am făcut și zilele trecute, după sărbătorile de Paști și tare mult ne-a plăcut! Și pentru ca mâncarea să fie și sănătoasă, fără prăjeli (mai ales acum!) am făcut ouăle poșate, nu ochiuri...

Ingrediente Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

4 ouă

100 grame de unt

150-200 grame de brânză de burduf

Pentru mămăliguță:

făină de porumb

apă

sare

Pentru poșat ouăle:

2 l de apă

2 linguri de oțet

sare

Categorii