Vols au vent cu mascarpone si zmeura

De obicei, vol au vent sunt servite cu carne si ciuperci. De data aceasta, reinventam reteta si jucam cartea de originalitate, transformand-o intr-un desert, garnisit cu mascarpone si zmeura. Crocante si cremoase aceste vol au vent se potrivesc perfect intr-un bufet de dulciuri sau servite alaturi de cafea :-)

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Vols au vent cu mascarpone si zmeura

Desfaceti aluatul de foietaj. Taiati 4 cercuri cu taietorul mare de fursecuri si taiati 3 cercuri mici, cu taietorul mic, in interiorul cercuriilor mari.

Luati un cerc intreg de aluat si aplicati ou batut in jurul lui. Intepati-l cu o furculita. Apoi, asezati un cerc decupat deasupra. Aplicati ou batut, apoi puneti deasupra alt cerc decupat. Faceti acelasi lucru si cu al treilea.

Repetati operatiunea pana faceti 8 vol au vent. Ungeti cu ou batut si presarati cu zahar pudra. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C. Lasati sa se raceasca bine.

Intr-un castron puneti mascarpone, frisca lichida, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul pudra. Bateti cu mixerul pana se obtine un amestec ferm.

Puneti mousse de mascarpone in partea de jos a fiecarui vol au vent si zmeura deasupra. Se presara cu zahar pudra.

Gata!

Ingrediente Vols au vent cu mascarpone si zmeura

2 aluaturi de foietaj

150 gr mascarpone

200 gr zmeura

1 pastaie de vanille

50 gr zahar pudra

100 ml frisca lichida (30% grasime)

1 ou

Categorii

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor - Cum se prepara Guacamole - Pate de avoca