Mamaliguta cu ficatei de pasare

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mamaliguta cu ficatei de pasare

Preparare mamaliga: - se masoara o cana cu malai si se pune in cratita. Cu aceeasi cana se vor pune 3 masuri de apa peste malai, sarea (eu am pus o jumatate de lingurita pentru ca am pus si cascavalul care era cam sarat) si o lingura de ulei sau unt. Se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se amesteca din 10 in 10 minute. Se adauga cubuletele de cascaval. Se fierbe pana scade, cam un sfert din cantitate, si devine un amestec omogen. Se rastoarna pe farfurie si se lasa sa se raceasca. In timpul in care fierbe mamaliga pregatim ficateii. Ficatei se spala bine si se scurg de apa. Punem intr-o cratita putin ulei (in jur de 2-3 linguri) si apoi ficateii. Se lasa sa fiarba putin, iar apoi punem o cescuta de apa si asezonam cu sare si piper. Ficateii nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca devin inecaciosi. Se pot zdrobi cu lama cutitului cativa catei de usturoi, apoi se toaca marunt si se presara peste ficatei. Se pregateste pe farfurie mamaliguta cu ficatei si se serveste cu sosul obtinut. Daca va place puteti presara patrunjel tocat peste ficatei. Pofta buna !

Ingrediente Mamaliguta cu ficatei de pasare

Mamaliga:

1 cana malai

3 cani apa

1 lingura de ulei sau unt

optional cateva cuburi de cascaval

sare

Ficatei in sos:

500 gr ficatei de pasare

2 linguri ulei

sare

1/2 cana apa

Categorii