Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Lasam pâna cind ceapa devine sticloasa, apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici, 1/2 pahar de apa calda, ghimbirul ras pe razatoarea mica, foile de dafin, vegeta, sare si piper dupa gust. Dupa vreo 15 minute, vom adauga si mazarea, învârtim, apoi acoperim oala.Dupa ce s-a gatit carnea si legumele, adaugam crema de gatit, laptele în care am dizolvat faina, boabele de porumb, scurse de apa si buchetele mici de broccoli.Lasam sa fiarba la foc mic, pâna când broccoli s-a închis la culoare. Daca va place ca sosul alb sa fie mai gros, mai adaugati putina faina, pe care o amestecati cu 3-4 linguri de lapte rece. Iar daca sosul s-a îngrosat, adaugati putin lapte si mai lasati sa dea un clocot, apoi închideti focul. Se serveste alaturi de o garnitura de orez basmati, iar pentru gust si aspect, puteti presara putin patrunjel tocat marunt..! Va doresc spor si Pofta buna..! Specific: Danemarca

Ingrediente Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

2 bucati de piept de pasare dezosat taiat bucatele

nu prea mici

2 cepe mijlocii

3 catei usturoi

2-3 foi de dahin

1 lingura rasa de ghimbir (ginger)

4 bucati de morcovi mijlocii

1 pahar de mazare congelata sau proaspata

1 kg de crema de gatit

1 pahar lapte

1 lingura de faina

30 ml ulei de masline

1 buchet de broccoli

nu prea mare

taiat în bucati mici

1cutie mica de porumb fiert

1 lingura vegeta

sare si piper

dupa gust.

Categorii