Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
Încă mai aveam câteva pungi de ardei copți în congelator, așa că am tot făcut preparate care să-i includă printre ingrediente. Unul din preparate a fost acesta, făcut la tigaie, cu paste (care ne plac mult) roșii cherry și smântână. A ieșit foarte bun, așa că sigur voi mai repeta experiența...
INGREDIENTE
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Ardeii copți, scurși de zeamă, se taie și se călesc înăbușit cu ceapa, în tigaie.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, după care se adaugă în tigaie și se gătesc înăbușit, cu celelalte legume, încă 3-4 minute.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, pentru a se prepara înăbușit, odată cu celelalte legume.
Se subțiază smântâna cu 100 ml de apă (supă concentrată) iar dacă se dorește un sos mai consistent, se adaugă și o lingură de amidon alimentar.
Se adaugă smântâna subțiată, în tigaie, se condimentează cu sare și piper după gust și se mai lasă preparatul încă 2-3 minute, la foc mic, supravegheat, ca să nu se prindă de fundul vasului (dacă s-a adăugat amidonul).
La urmă se adaugă pastele fierte și scurse de apă, se amestecă pentru omogenizare și după încă 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și preparatul se servește cald, cu un decor de frunze de pătrunjel.
Ingrediente Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
4-5 ardei copți
1 ceapă galbenă
8-10 roșii cherry
3-4 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui, pentru călit
75-100 ml de smântână
1 lingură de amidon alimentar (opțional)
100 ml de supă concentrată (apă)
100 grame de paste
sare
piper
frunze de pătrunjel, pentru decor