Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi
Reteta culinara Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi
Mancare cu ardei copti cu rosii si usturoi - Excelenta si calda si rece! Bun cu paine, bun cu mamaliga si ulei de branza de burduf deasupra. Merge si langa o bucata de carne, merge simplu.
ingrediente 12 bucăți de ardei roșu 4 roșii medii 2 cepe 3 catei de usturoi patrunjel verde o crenguță mică de cimbru o lingură de zahăr o lingura de otet balsamic - optional; daca nu il ai, nu-l pune sare 50 ml uleiCoaceți ardeii kapia, pe foc sau la cuptor.
Le curățați și le detașați spatele.
Desfaceți-le în fâșii subțiri, pe care apoi le tăiați în jumătate.
Prăjiți roșiile pentru câteva secunde, apoi curățați-le de coajă.
Se pune o tigaie mare la foc mare si se toarna uleiul.
In timp ce ceapa mica este tocata marunt, calim cele doua cepe. Cand uleiul este incins adaugam ceapa si calim, amestecand usor din cand in cand pana se inmoaie.
Tăiați mărunt roșiile și puneți-le peste ceapă. Continuați să amestecați încă 5 minute.
Apoi adăugați ardeii și amestecați. Ardeii mei au lăsat suficient suc, așa că nu a trebuit să adaug nimic. Dacă nu aveți suficient lichid, adăugați puțină apă.
Potriviți gustul de sare, puneți crenguța de cimbru și dați focul la mic spre mediu.
Se fierbe totul timp de 20 de minute, amestecând din când în când. Intre timp, sosul va scadea si se va ingrosa putin.
Gustati, vedeti daca mai aveti nevoie de sare si adaugati patrunjelul verde tocat (nu puneti prea mult) si cateii de usturoi tocati marunt.
Se mai lasa 2 minute, apoi se stinge focul si se lasa mancarea timp de 10 minute, pentru a face toate aromele prietenoase, apoi se pot servi.
Imi place foarte mult si rece.
Sub nicio formă nu stricați o lingură de sos de usturoi deasupra
Ingrediente Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi
Ingrediente 12 bucati ardei kapia 4 rosii medii 2 cepe 3 catei de usturoi patrunjel verde o crenguta mica de cimbru o lingura de zahar o lingura otet balsamic – optional; daca nu-l ai, nu-l pui sare 50 ml ulei
12 bucati ardei kapia
4 rosii medii
2 cepe
3 catei de usturoi
patrunjel verde
o crenguta mica de cimbru
o lingura de zahar
o lingura otet balsamic – optional; daca nu-l ai, nu-l pui
sare
50 ml ulei