Mancare de bame

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare de bame

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 minute) , adaugam rosiile date prin razatoarea mica, sarea, piperul si o lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presaram patrunjelul,nu se mai amesteca cu lingura dupa ce am pus patrunjelul si asezam si feliile de rosie, le presaram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. Din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.Ca sa nu se prinda mancarea,o putem baga la cuptor.Pofta buna !!!

Ingrediente Mancare de bame

600 gr bame curatate

2 cepe (rosii,de apa)mari taiate felii

3-4 cateii de usturoi

3 rosii mari coapte ,date pe razatoarea mica

2 rosii mari taiate felioare

1 legatura de patrunjel tocat,foarte marunt

1 ceasca cu otet de mere

1 ceasca ulei (din samburi de struguri)

1 ceasca de apa

2 lingurite vegeta fara sare (plafar bio)

1/2 lingurita piper roz proaspat macinat

1 lingurita de zahar brun

Categorii