Compot de piersici

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe. Se umple borcanul cu apa, se infileteaza bine. Intr-o cratita pe fundul careia am pus o carpa de bumbac, se asaza unul langa altul, se toarna apa pana la buza borcanelor si se fierb bine, cam 50 de minute, pana ce zeama compotului devine roz. Se racesc intr-un vas mai inalt, acoperite cu prosop de bumbac si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in loc uscat si racoros.

Ingrediente Compot de piersici

cantitati pt 1 borcan 800 ml

4 piersici tari

nu foarte coapte

sanatoase

fara pete sau lovituri

4 lg zahar

650 ml apa

borcane cu filet

Categorii