Mancare de carne cu arpagic

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare de carne cu arpagic

Se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele. Calim arpagicul in ulei, adaugam usturoiul, apoi ardeiul taiat fasii, se lasa 2-3 minute. Dupa ce s-au calit legumele , adaugam carnea si lasam 1-2 min, impreuna cu legumele, apoi condimentam cu sare, piper si busuioc, turnam vinul si lasam sa fiarba sub capac, la foc incet. Dupa ce a fiert carnea, adaugam rosiile tot cu suc si mai lasam atat pana ce scade putin sosul format, se mai potriveste de sare, daca e nevoie. Cand este gata se presara cu patrunjel proaspat taiat si se serveste cu o portie mare de mamaliguta! Pofta mare!!!

Ingrediente Mancare de carne cu arpagic

150 gr arpagic

5 catei de usturoi

600 gr pulpa de porc

1 conserva de rosii decojite in suc (240 gr)

1 ardei gras verde

3-4 linguri de ulei

1/2 lingurita busuioc uscat

100 ml vin alb

sare

piper

patrunjel verde

Categorii