Mancare de cartofi cu carne afumata cu mazare

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare de cartofi cu carne afumata cu mazare

Se taie carnea bucatele mai mici si se pune la prajit. Dupa ce s-a prajit se pune ceapa la prajit pana capata o culoare aurie. Se ia de pe foc. Se curata cartofii astfel incat sa umple trei sferturi de cratita, se pun foile de dafin, pasta de ardei, sucul de rosii, mazarea, mararul si piperul. Se pune apa cat sa acopere toata compozitia si se amesteca bine, apoi se baga la cuptor. Se mai completeaza din cand in cand cu apa. Se tine pana cand cartofii sunt fierti, dupa care se scoate din cuptor.

Ingrediente Mancare de cartofi cu carne afumata cu mazare

-500g carne de porc afumata

-cartofi pana se umple cratita trei sferturi

-300g mazare

-1 ceapa mare

-2 linguri pasta de ardei

-500ml suc de rosii

-3 foi de dafin

-2 lingurite Secretul gustului

-sare

-piper

-ulei pentru prajit

-marar (eu am de la congelator)

Categorii