Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Reteta culinara Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

 

Am găsit pe net o nouă rețetă de post și după ce i-am adus unele modificări a ieșit o mâncare gustoasă, preparată dietetic și sănătoasă în care s-au combinat foarte bine: cartofii noi dulci, fasolea verde de la congelator, ceapa verde primăvăratică și roșiile proaspete, mereu actuale.

 

INGREDIENTE
10 cartofi noi 500 grame de fasole verde, de la congelator 2 roșii 4 fire de ceapă verde 4 căței de usturoi 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui 1 legătură de mărar sare piper boia de ardei dulce amestec de ierburi de grădină și mărar cimbru oregano

Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.

Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.

Se spală roșiile și se feliază.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se pun cartofii în tava termorezistentă și se stropesc cu ulei de floarea soarelui.

Se condimentează cartofii cu: sare, piper, boia de ardei, oregano, cimbru, ierburi de grădină și se presară rondelele de ceapă verde.

Se pune capacul la tava termorezistentă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) după care se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 minute, până ce se pătrund cartofii.

Se scoate tava din cuptor, se adaugă fasolea verde și feliile de roșii.

Se dă din nou tava la cuptor, dar de această dată fără capac, pentru încă 20-25 de minute.

După acest interval de timp, preparatul se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se poate servi.

Ingrediente Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

10 cartofi noi

500 grame de fasole verde, de la congelator

2 roșii

4 fire de ceapă verde

4 căței de usturoi

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

1 legătură de mărar

sare

piper

boia de ardei dulce

amestec de ierburi de grădină și mărar

cimbru

oregano

Categorii