Mancare de conopida
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de conopida
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare de conopida
Acest fel de mâncare delicios, potrivit pentru zilele de post și nu numai.
1 cană de conopidă 3 bucăți de ceapă 3 bucăți de roșii 2 lingurite bulion 2 linguri ulei de masline 2 bucati de ardei kapia 1 buc foaie de dafin Praf de sare piper praf busuioc pudră 1 link patrunjelConopida se taie in buchete si se fierbe 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare.
Ceapa se taie solzi si se caleste in ulei incins. Se adauga ardeiul kapia tocat marunt si se amesteca.
Răziți roșiile și puneți-le peste legumele călite. Adăugați bulionul și amestecați.
Acum a venit vremea condimentelor: se adauga sare, piper, dafin si busuioc. Se fierbe 15 minute împreună.
Puneți conopida într-o tavă sau într-o cratiță mare. Turnați sosul peste el și coaceți la 170 ° C timp de 20 de minute. La final presaram patrunjel tocat.
Ingrediente Mancare de conopida
1 buc conopida
3 buc ceapa
3 buc rosii
2 lingurite bulion
2 linguri ulei de masline
2 buc ardei kapia
1 buc foi de dafin
praf de sare
praf de piper
praf de busuioc
1 legatura patrunjel