Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

 

Nu fac des mancare de fasole, baietilor nu le place. Dar este o mancare foarte gustoasa si satioasa. Evident, se poate face si in varianta de post. Pentru aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa, eu am folosit urmatoarele ingrediente: fasole, oase, scarita, ceapa, morcov, pasta bulion.

Ingrediente Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa: 600 gr fasole alba (eu am folosit cu bob mic) 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 kg oase garf 400 gr scarita afumata 2 cepe 1 morcov 2 lg pasta de bulion 2 lg ulei de floarea soarelui optional cimbru uscat sau marar proaspat

Cum se prepara aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa:

Spala bine fasolea, apoi pune-o in apa rece si las-o la hidratat peste noapte.

A doua zi, scurge fasolea, pune apa curata si o lingurita de bicarbonat si pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, scurge apa si pune alta curata. Adauga sare si las-o la fiert pana devine patrunsa.

Intre timp, pune oasele afumate in apa rece si lasa-le pana fierbe fasolea.

Curata ceapa si morcovul. Toaca marunt ceapa si rade morcovul.

Pune uleiul la incins intr-o cratita mare si rumeneste usor ceapa si morcovul. Adauga pasta de bulion.

Scurge oasele de apa si pune-le peste ceapa. Taie cuburi scarita si pune-o in cratita. Adauga fasolea scursa si apa cat sa acopere tot. Lasa la fiert pana scade zeama si se leaga iahnia. Potriveste gustul cu sare, desi trebuie sa tii cont ca si afumatura este sarata.

Adauga cimbru uscat sau marar proaspat, va da o aroma buna. 

Serveste cu Ardei copti sau cu Muraturi taranesti.

Iti recomandam si varianta de Iahnie de post.

 

Ingrediente Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Ingrediente Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa:

600 gr fasole alba (eu am folosit cu bob mic)

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 kg oase garf

400 gr scarita afumata

2 cepe

1 morcov

2 lg pasta de bulion

2 lg ulei de floarea soarelui

optional

cimbru uscat sau marar proaspat

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros - Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci