Mancare de fasole verde cu afumatura

Reteta culinara Mancare de fasole verde cu afumatura din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Mancare de fasole verde cu afumatura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de fasole verde cu afumatura

 

Un preparat traditional foarte gustos si incontestabil!

1 cutie mare de fasole verde 1 saramură afumată pe carne de porc (dezosată) 3 crengute de ceapa verde 1 morcov 1 păstârnac câteva roșii cherry 1 lingura pasta de rosii 2 foi de dafin piper sare patrunjel verde 50 ml ulei  Intr-o oala mare (al meu arata "varza" ca am vopsit oua rosii in ea... :)) si am colorat-o), dar sa trecem peste:)) ... asa ca punem uleiul, iar cand se incalzeste , punem branza afumata taiata bucatele mici. Cand este prajita putin se adauga ceapa tocata marunt si se mai mixeaza inca un minut, timp in care se inmoaie; apoi punem restul de legume, taiate cubulete, bulionul si lasam sa se caleasca pana scade tot lichidul ramas. Se adauga fasolea spalata cu sucul lor si se umple cu apa. Se condimentează cu sare, piper și dafin și se fierbe timp de aproximativ o oră sau până când apa a scăzut suficient. Daca va place mai lichid puteti opri focul mai devreme, noua ne place mai jos si am lasat mai mult. La final presaram patrunjel verde. Se serveste cu mamaliga, muraturi si cu mare pofta!

Ingrediente Mancare de fasole verde cu afumatura

1 conserva mare de fasole verde boabe

1 rasol afumat pe porc (dezosat)

3 fire de ceapa verde

1 morcov

1 pastarnac

cateva rosii chery

1 lingura de pasta de tomate

2 foi de dafin

piper

sare

patrunjel verde

50ml ulei

Categorii