Mancare de linte cu legume

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare de linte cu legume

Lintea se spala si se lasa la inmuiat in apa curata 10-15 minute. Se spala bine legumele, curatate in prealabil, dupa caz. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit cu uleiul si un praf de sare, pana devin moi si lucioase. Se adauga telina taiata fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi si untul. Dupa 5 minute, adaugam legumele decongelate. Ciupercile scoase din cutie se strecoara, se clatesc bine sub un jet de apa si se taie felii mai groase, apoi se adauga peste legume. Dupa ce toate s-au inmuiat putin si si-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supa si se lasa sa fiarba sub capac cam 20 de minute. Scoatem rosiile din cutie intr-un castron, le amestecam cu o lingura de zahar si putin busuioc sau marar si le diluam si cu putina apa. Punem peste amestecul din cratita lintea strecurata de apa si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care punem rosiile diluate cu apa si amestecam totul. Lasam sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic spre mediu. Se serveste calda, asezonata cu diferite salate sau muraturi. Dupa dorinta, se poate adauga la servit si smantana dulce. Daca o faceti de post, omiteti untul din compozitie.

Ingrediente Mancare de linte cu legume

200 g linte rosie

1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket)

1 cutie rosii taiate bucati

1 cutie ciuperci champignon

3-4 tulpini de telina

1 ceapa alba mare

5 linguri ulei de masline

foi de dafin

coriandru

cimbru

busuioc

marar

piper boabe

4-5 catei de usturoi

1 lingura zahar

2-3 lingurite sare

50 g unt

2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Categorii