Mancare de mazare cu afumatura

Reteta culinara Mancare de mazare cu afumatura din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de mazare cu afumatura

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de mazare cu afumatura

 

N-am mai făcut de mult timp o mâncărică de mazăre, așa că acum, pentru că tot aveam în casă o bucată bună de kaiser, am trecut la treabă. N-a durat mult și bucătăria s-a umplut de mirosuri apetisante, așa că decizia de meniu pentru astăzi mi s-a părut până la urmă, pe verificate, o idee foarte bună. Am folosit două conserve de mazăre, legumă pe care, din păcate, nu am reușit, în vara trecută să o conserv la congelator. În acest fel, prepararea mâncării a durat mai puțin...

 

INGREDIENTE
800 grame de mazăre conservată (două cutii) 400 grame de kaiser 2 morcovi 1 pătrunjel 1 felie de țelină mare 2 cepe galbene 4 căței de usturoi 2 roșii ulei de floarea soarelui, pentru călit 100 ml de suc de roșii 1 legătură de mărar 1 lingură de amidon alimentar sare piper

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.

Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic.

Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu ceapa și kaiserul.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se adaugă în cratiță, când roșiile încep să se înmoaie.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se lasă în așteptare.

Se adaugă două pahare de apă și se lasă cratița la foc mic, pentru ca legumele și kaiserul să fiarbă acoperit. După două-trei clocote, se adaugă sucul de roșii, iar apoi se adaugă mazărea, spălată și strecurată în prealabil și usturoiul mărunțit. Se mai lasă mâncărica la fiert încă două clocote, la foc mic.

Se dizolvă o lingură de amidon alimentar în 2-3 linguri de apă și 3-4 linguri de suc de roșii.

Când legumele sunt fierte și mâncărica este aproape gata, se adaugă amidonul dizolvat, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă cratița pe foc încă 4-5 minute.

După acest interval de timp se adaugă mărarul, spălat și tocat în prealabil, se pune capacul și se ia cratița de pe foc.

Mâncărica se servește după 10 minute, cu pâine prăjită și cu ardei iuți, sau murături (cine dorește).

Ingrediente Mancare de mazare cu afumatura

800 grame de mazăre conservată (două cutii)

400 grame de kaiser

2 morcovi

1 pătrunjel

1 felie de țelină mare

2 cepe galbene

4 căței de usturoi

2 roșii

ulei de floarea soarelui, pentru călit

100 ml de suc de roșii

1 legătură de mărar

1 lingură de amidon alimentar

sare

piper

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl