Mancare de mazare cu carne de porc

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare de mazare cu carne de porc

1.Se curata ceapa si se taie solzisori. 2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie si ardeiul si rosiile, fara pielita. 2.Intr-o cratita, se pune uleiul si, cand este fierbinte,se adauga ceapa , se caleste 3 minute, apoi se adauga morcovul, ardeiul , rosiile si se mai calesc impreuna cca. 5 minute.Se pune carnea de porc, taiata cubulete si se acopera cratita.Se lasa pana carnea isi lasa sucul, se pune boiaua si se fierbe in continuare.Avem grija sa adaugam apa , daca este necesar. 3.Se asezoneaza cu sare , piper, Vegeta , 1 foaie de dafin cimbru, maghiran,si se fierbe pana carnea este aproape fiarta.Atunci, se adauga mazarea verde .Se continua fierberea pana mazarea este moale. 4.Separat, se amesteca faina cu smantana si 1/2 pahar de apa si se varsa peste mancarea de mazare.Se amesteca bine, se adauga patrunjelul si mararul , ambele tocate bine si se ia preparatul de pe foc. Pofta buna!

Ingrediente Mancare de mazare cu carne de porc

1 kg. carne macra de porc

500g. mazare dulce,(congelata )

2 cepe

1 morcov

2 rosii

1 ardei rosu(capia)

3 linguri de ulei

sare

piper

1 lingurita de cimbru macinat

1 lingurita de maghiran

1 foaie de dafin

1 lingurita boia de ardei dulce

1-2 linguri de faina

100g. smantana

1 lingurita Vegeta

patrunjel verde

marar:

Categorii