Mancare de mazare, cu cascaval pane

Mancare de mazare, cu cascaval pane

Reteta culinara Mancare de mazare, cu cascaval pane din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de mazare, cu cascaval pane

Timp de preparare
90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Mancare de mazare, cu cascaval pane

 

Rețete de suflet Îmi place foarte mult cașcavalul pane și m-am gândit că ar fi foarte bine să fac alături o garnitură savuroasă, de legume proaspete și vitaminizante. Așadar am făcut o mâncare de mazăre, gustoasă și frumoasă, apetisantă și de nerefuzat.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
400 grame mazăre 1-2 morcovi 1-2 pătrunjei 2 cepe mici, galbene 1-2 roșii 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roșu 1/2 ardei gras galben sare piper boia de ardei dulce 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 200 ml de supă de legume 1 legătură de mărar Pentru cașcavalul pane: 250 grame de cașcaval 2 ouă 3-4 linguri de făină albă 3-4 linguri de pesmet sare piper ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea  în tigaie, la foc mic, peste ceapă. 

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaia cu celelalte legume. Se adaugă 100 ml de supă de legume și se lasă tigaia la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă n tigaie. Se mai toarnă 100 ml de supă de roșii și după 5-6 minute se adaugă și mazărea spălată și scursă (eu am folosit mazăre de la conservă, care este deja fiartă, dar care trebuie clătită în multe ape și scursă).

După încă 5 minute la foc mic, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia tigaia de pe foc și se presară mărarul tocat, pregătit în prealabil.

Se acoperă preparatul cu un capac, ca să se mențină cald și se prepară cașcavalul pane. Se porționează cașcavalul în felii de 1 cm grosime. Se mixează două ouă cu sare și piper și pe două farfurii se pun făina albă și pesmetul.

Se dau feliile de cașcaval prin făină, apoi prin ou, din nou prin făină, apoi din nou prin ou și la urmă prin pesmet, având grijă ca felia să se ”îmbrace” bine, de jur împrejur.

Se prepară astfel toate feliile de cașcaval și apoi se prăjesc la foc iute, scufundate cu totul în ulei încins, ca să se rumenească rapid pe ambele fețe și să nu mai fie nevoie să fie întoarse pe partea cealaltă. Când sunt rumenite, se iau cu o paletă și se depun pe o farfurie pe care s-a pus în prealabil hârtie absorbantă.

Când este gata cașcavalul pane, se servește imediat cu mâncarea de mazăre alături, rămasă caldă și ea.

Ingrediente

  • 400 grame mazăre
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 pătrunjei
  • 2 cepe mici, galbene
  • 1-2 roșii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 ml de supă de legume
  • 1 legătură de mărar
  • Pentru cașcavalul pane:
  • 250 grame de cașcaval
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 3-4 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Categorii

Retete similare