Mancare de mazare, cu cascaval pane
Reteta culinara Mancare de mazare, cu cascaval pane din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de mazare, cu cascaval pane
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare de mazare, cu cascaval pane
Rețete de suflet Îmi place foarte mult brânza pane și m-am gândit că ar fi grozav să fac o garnitură gustoasă cu legume proaspete și vitamine. Așa că am făcut un preparat cu mazăre, gustos și frumos, apetisant și de netăgăduit.
400 de grame de mazăre 1-2 morcovi 1-2 patrunjel 2 cepe mici, galbene 1-2 rosii 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben sare piper paprika 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 200 ml supă de legume 1 legătură de mărar Pentru branza pane: 250 de grame de brânză 2 oua 3-4 linguri de faina alba 3-4 linguri de pesmet sare piper ulei de floarea soarelui pentru prajitCeapa se curata, se spala, se toaca si se caleste usor pana se inmoaie, la foc mic si in ulei suficient.
Se curăță rădăcinile (morcovi și pătrunjelul), se spală, se taie și se prăjesc într-o tigaie la foc mic peste ceapă.
Ardeii grasi se spala, se curata tulpinile si semintele, se taie julienne si se prajesc in tigaie cu celelalte legume. Adăugați 100 ml bulion de legume și lăsați tigaia să fiarbă.
Se spala rosiile, se taie cubulete si se adauga in tigaie. Se toarnă încă 100 ml de supă de roșii și după 5-6 minute se adaugă mazărea spălată și scursă de apă (eu am folosit mazăre din conservă, care este deja fiartă, dar care trebuie clătită în apă din abundență și scursă).
Dupa inca 5 minute la foc mic, asezonam mancarea cu: sare, piper si boia de ardei, apoi luam tigaia de pe foc si stropim cu marar tocat, pregatit in prealabil.
Acoperiți vasul cu un capac pentru a-l menține cald și pregătiți brânza pane. Tăiați brânza în felii groase de 1 cm. Amestecam doua oua cu sare si piper si asezam pe doua farfurii faina alba si pesmetul.
Dați feliile de brânză prin făină, apoi prin ou, din nou prin făină, apoi din nou prin ou și la final prin pesmet, având grijă ca felia să se „imbrace” bine, de jur împrejur.
Pregătiți toate feliile de brânză și apoi prăjiți la foc iute, scufundate complet în uleiul încins, astfel încât să se rumenească rapid pe ambele părți și să nu fie nevoie să fie răsucite pe cealaltă parte. Cand s-au rumenit, ia-le cu o spatula si aseaza-le pe o farfurie pe care s-a pus in prealabil hartie absorbanta.
Cand branza pane este gata, se serveste imediat cu vasul de mazare langa care a ramas si cald.
Ingrediente Mancare de mazare, cu cascaval pane
400 grame mazăre
1-2 morcovi
1-2 pătrunjei
2 cepe mici, galbene
1-2 roșii
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
sare
piper
boia de ardei dulce
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
200 ml de supă de legume
1 legătură de mărar
Pentru cașcavalul pane:
250 grame de cașcaval
2 ouă
3-4 linguri de făină albă
3-4 linguri de pesmet
sare
piper
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit