Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Reteta culinara Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

 

Pentru ca piata este plina de mazare proaspata m-am gandit sa fac si eu o mancare, mai ales ca nu mai facusem de ceva vreme. Am completat cu morcovi dulci si dovlecei proaspeti.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
1 ceapa 350 gr mazare boabe proaspata 1 morcov 1 ceapa 2 dovlecei tineri 1 ardei gras galben 1 lingura pasta de ardei rosu 250 gr carnati de casa afumati 200 gr rosii pasate 2 linguri ulei sare piper negru macinat cimbru uscat 2 foi de dafin patrunjel verde Curatam ceapa, ardeiul gras  si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si acoperim cu apa calda. Adaugam foile de dafin si cimbru. Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile si dovleceii taiati in bucati mai mari. Potrivim de sare si piper. Intr-o tigaie punem uleiul ramas si prajim la foc iute carnatii taiati bucati potrivite. Punem si carnatii peste dovlecei si mai fierbem 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 350 gr mazare boabe proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lingura pasta de ardei rosu
  • 250 gr carnati de casa afumati
  • 200 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde

Categorii

Retete similare