Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati
Reteta culinara Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati
Pentru că piața este plină de mazăre proaspătă, m-am gândit să fac și eu o masă, mai ales că nu mai făcusem de ceva vreme. Am acoperit-o cu morcovi dulci și dovleac proaspăt.
1 ceapă 350 gr mazăre proaspătă 1 morcov 1 ceapă 2 dovleci tineri 1 ardei gras galben 1 lingura pasta de ardei rosu 250 gr cârnați de casă afumati 200 gr roșii piure 2 linguri ulei sare piper negru cimbru uscat 2 foi de dafin patrunjel verde Curățați ceapa, ardeiul gras și morcovul. Tăiați ceapa și ardeiul gras, iar morcovul în jumătate. Intr-o lingura de ulei se incinge morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare. Amestecam din cand in cand pana cand legumele se inmoaie usor, apoi adaugam pasta de mazare si ardei si acoperim cu apa calduta. Adăugați foile de dafin și cimbru. Fierbeti 15 minute, apoi adaugati rosiile si dovlecelul taiat bucati mai mari. Asezonați cu sare și piper. Intr-o tigaie se pune uleiul ramas si se prajesc carnatii taiati bucatele potrivite la foc mare. Puneți cârnații peste dovleac și gătiți încă 10 minute. Opreste focul si adauga patrunjelul verde tocat marunt.Ingrediente Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati
1 ceapa
350 gr mazare boabe proaspata
1 morcov
1 ceapa
2 dovlecei tineri
1 ardei gras galben
1 lingura pasta de ardei rosu
250 gr carnati de casa afumati
200 gr rosii pasate
2 linguri ulei
sare
piper negru macinat
cimbru uscat
2 foi de dafin
patrunjel verde