Mancare de pipotele cu busuioc si orez

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de pipotele cu busuioc si orez

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de pipotele cu busuioc si orez

 

Mi-a incitat atentia si pofta piptelele Irinei : https://www.bucataras.ro/retete/mancare-de-pipotele-cu-piure-de-cartofi-51085.html.Delicioasa mancarica , merita sa o preparati . Pe cuvant de Bucataras:D

 

INGREDIENTE
500 gr pipote de pui 3 catei usturoi 2 cepe rosii 2 linguri ulei masline 2 linguri unt 2 linguri busuioc verde tocat 1 lingura busuioc uscat maruntit 1 lingura pasta rosii 1lingurita rasa boia ardei piper negru macinat sare Garnitura :Orez simplu cu patrunjel verde Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt . Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase . Adaugati boiaua sipasta de rosiii .Amestecati si puneti pipotele. Turrnati deasupra un litru de apa . Sarati ,puneti busuiocul uscat si maruntit . Se lasa la fiert sub capac pana cand piptele sunt fierte . In ultima parte a pregatirii se ridica capacul si lasa sa scada lichidul pana ramne de consistenta unui sos . Piparati si adugati busuiocul verde tocat . Tocanita de pipotele cu busuioc poate fi servita cu garnitura preferata .Merge bine cu pireu de cartofi , paste ,mamaliguta sau orez .

Pofta buna !!!!

Ingrediente Mancare de pipotele cu busuioc si orez

500 gr pipote de pui

3 catei usturoi

2 cepe rosii

2 linguri ulei masline

2 linguri unt

2 linguri busuioc verde tocat

1 lingura busuioc uscat maruntit

1 lingura pasta rosii

1lingurita rasa boia ardei

piper negru macinat

sare

Garnitura :Orez simplu cu patrunjel verde

Categorii