Mancare de post cu urzici

Reteta culinara Mancare de post cu urzici din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mancare de post cu urzici

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de post cu urzici

 

Pentru aceasta reteta cu urzici, am folosit ca si planta aromatizanta, Hasmatuchi. O ador si o folosesc primavara la ciorbite. Urzicile au iesit grozave si cred ca merg foarte bine impreuna.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg urzici 50 ml ulei 1 capatana de usturoi curatat si zdrobit 50 ml ulei 2 cepe 3 linguri cu faina de grau sare piper negru macinat 2 linguri cu hasmatuchi taiat marunt

Am curatat bine urzicile, le-am spalat in multe ape si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa fierbinte in care am adaugat putina sare. Le-am tinut la fiert pana ce codita s-a inmuiat, apoi le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se racoreasca putin. Nu aruncam apa in care au fiert urzicile. Cand s-au racorit, le-am taiat marunt.

Intre timp, am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei, adaugand cate putina apa in care au fiert urzicile.

Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat  jumatate din usturoiul zdrobit, un praf de piper negru macinat si urzicile taiate. Am amestecat bine, apoi am turnat faina dizolvata in 250 ml apa de urzici  Am tinut la fiert 10 minute adaugand cate  putina zeama. pana am obtinut cosistenta dorita.

La final, am gustat de sare, am adaugat restul de usturoi si hasmatuchiul. 

Servim pe paine prajita sau cu mamaliga.

Pofta buna!

Ingrediente Mancare de post cu urzici

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg urzici

50 ml ulei

1 capatana de usturoi curatat si zdrobit

50 ml ulei

2 cepe

3 linguri cu faina de grau

sare piper negru macinat

2 linguri cu hasmatuchi taiat marunt

Categorii