Mâncare de pui cu vinete fripte
Instructiuni de preparare Mâncare de pui cu vinete fripte
Se amestec toate condimentele i se ung bucile de carne de pui cu ele, apoi se stropesc cu o lingur de ulei. Se coc vinetele i se cur ca pentru salata de vinete. Se las s se scurg i se toac. Se încinge restul de ulei într-o crticioar i se clete uor ceapa, apoi se adaug usturoiul, pasta de ardei i roiile pasate.
Se fierbe totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi se adaug vinetele, asezonând cu sare. Se încinge cuptorul. Bucile de carne se pun într-un vas cu dou linguri de ap, se acoper cu o folie de aluminiu i se înbue timp de 35-40 de minute.
Dup ce carnea s-a frgezit, se toarn compoziia de vinete peste aceasta i se reintroduce vasul, fr folie, în cuptor, pentru înc 12-13 minute.
Ingrediente Mâncare de pui cu vinete fripte
½ pui, tiat în buci;
2 vinete mari;
1 pahar roii pasate;
3-4 linguri past de ardei;
4-5 cei de usturoi curai;
1 ceap curat;
3 linguri ulei de floarea soarelui;
½ linguri rozmarin tocat;
½ linguri boia dulce;
½ linguri cimbru;
un vârf de cuit de scorioar mcinat;
un vârf de cuit de nucoar;
½ linguri piper negru;
sare dup gust.