Mâncare de pui cu vinete fripte

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mâncare de pui cu vinete fripte

Se amestec toate condimentele i se ung bucile de carne de pui cu ele, apoi se stropesc cu o lingur de ulei. Se coc vinetele i se cur ca pentru salata de vinete. Se las s se scurg i se toac. Se încinge restul de ulei într-o crticioar i se clete uor ceapa, apoi se adaug usturoiul, pasta de ardei i roiile pasate.

Se fierbe totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi se adaug vinetele, asezonând cu sare. Se încinge cuptorul. Bucile de carne se pun într-un vas cu dou linguri de ap, se acoper cu o folie de aluminiu i se înbue timp de 35-40 de minute.

Dup ce carnea s-a frgezit, se toarn compoziia de vinete peste aceasta i se reintroduce vasul, fr folie, în cuptor, pentru înc 12-13 minute.

Ingrediente Mâncare de pui cu vinete fripte

½ pui, tiat în buci;

2 vinete mari;

1 pahar roii pasate;

3-4 linguri past de ardei;

4-5 cei de usturoi curai;

1 ceap curat;

3 linguri ulei de floarea soarelui;

½ linguri rozmarin tocat;

½ linguri boia dulce;

½ linguri cimbru;

un vârf de cuit de scorioar mcinat;

un vârf de cuit de nucoar;

½ linguri piper negru;

sare dup gust.

Categorii