Mancare de spanac, cu carnati

Reteta culinara Mancare de spanac, cu carnati din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de spanac, cu carnati

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de spanac, cu carnati

 

Mie imi place foarte mult spanacul si aceasta este reteta pe care eu o prepar de foarte mult timp. Imi place si asa gol, cateodata insa mai prajesc un ou ochi sau un carnati, ca reteta de fata.

 

INGREDIENTE
500 g spanac (congelat am avut) 3 lg ulei de flaorea soarelui 1 lg rasa cu faina alba cca 200 ml lapte fierbinte 2 catei de usturoi sare dupa gust smantana dupa gust 1 buc carnati cativa fulgi de chilli

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.

Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa fie mancarea, punem mai mult sau mai putin lapte.Lasam sa fiarba cateva minutele, adaugam si sare dupa gust iar la final punem usturoiul pisat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si luam de pe foc.

Carnatul il taiem rondele si le prajim in putin ulei pe ambele parti.

Se servesc impreuna cu fulgi de chilli presarati deasupra.

Pofta buna!

Ingrediente Mancare de spanac, cu carnati

500 g spanac (congelat am avut)

3 lg ulei de flaorea soarelui

1 lg rasa cu faina alba

cca 200 ml lapte fierbinte

2 catei de usturoi

sare dupa gust

smantana dupa gust

1 buc carnati

cativa fulgi de chilli

Categorii