Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Reteta culinara Mancare de urzici frecate cu malai (de post) din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE
400 g urzici 1 l apa 2 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 100 ml ulei sare 40 g malai 400 ml din apa in care au fiert urzicile 2 fire de leustean verde

Se spala urzicile foarte bine.

Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din apa intr-o sita si se lasa sa se scurga.

Apa in care au fiert urzicile nu se arunca.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se calesc in ulei cu putina sare.

Urzicile se toaca si se freaca cu malaiul cu ajutorul unei spatule de lemn. Dupa aceea, se pun peste ceapa si usturoiul calite impreuna cu zeama de la urzici, atat cat sa se poata fierbe malaiul si sa ramana o mancare scazuta. Se potriveste mancarea de sare. La final, se adauga leusteanul verde tocat.

Mancarea de urzici frecate cu malai se poate servi cu mamaliga.

Ingrediente Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

400 g urzici

1 l apa

2 fire de ceapa verde

2 fire de usturoi verde

100 ml ulei

sare

40 g malai

400 ml din apa in care au fiert urzicile

2 fire de leustean verde

Categorii