Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi - Iata cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

 

Am pregatit o Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi alaturi de oua ochiuri, aromata din plin cu marar sui usturoi. Si bineinteles ingrosata cu faina de naut, care imi place foarte mult si este foarte sanatoasa prin aportul de proteine,calciu, magneziu, seleniu si altele  

Ingrediente Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi 500 gr spanac proaspat 1 ceapa 2 linguri ulei 1 lingura faina de naut sare piper negru macinat 150 gr smantana 1 legatura marar verde 3 catei de usturoi

Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara  la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea cateva clocote, sa se inmoaie, apoi il scurgem, pastrand apa. Punem spanacul scurs  si racorit pe un tocator si il maruntim bine cu un cutit. Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam spanacul . Amestecam continuu in spanac cu o lingura de lemn, presandu-l de fundul cratitii pana se inmoaie bine.Adaugam faina de naut, omogenizam, apoi stingem cu zeama  de spanac oprita.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana se ingroase. Asdaugam mararul tocat fin, smantana  si mai dam doua clocote. Oprim focul si punem usturoiul. Servim spanacul fie simplu, fie cu oua ochiuri sau  ca garnitura la friptura la gratar.

Servim alaturi de salata sau muraturi asortate . Recomandam si pizza cu spanac

Ingrediente Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Ingrediente Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

500 gr spanac proaspat

1 ceapa

2 linguri ulei

1 lingura faina de naut

sare

piper negru macinat

150 gr smantana

1 legatura marar verde

3 catei de usturoi

Categorii