Mancare din mazare noua(tanara)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mancare din mazare noua(tanara)

Mazarea tanara fierbe in circa 30 minute . Se caleste un pic ceapa in ulei si se adauga mazarea,apoi se toarna apoi circa 200 ml apa cit sa cuprinda mazarea , si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient bobul de mazare.

Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci,la aceasta se adauga numai putina apa .

Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .O clatesc si apoi o folosesc.

In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea sa nu aiba mult lichid dupa ce a fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.

Sosul trebuie sa cuprinda mazarea ,fara sa treaca peste nivelul ei.

Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar taiat marunt .

Ingrediente Mancare din mazare noua(tanara)

500 g mazare boabe

200 ml suc de rosii ,

50 ml ulei

o lingura faina ,

marar,

o ceapa mai mare,

sare,

zahar...facultativ

Categorii