Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Grecia. Cum sa faci Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)

 

Reteta originala, o combinatie de fasole verde si cartofi, ar trebui sa inoate in ulei de masline. Eu am redus cantitatea de ulei.

300 gr fasole verde lata (congelata) 150 gr cartofi rosii 150 gr rosii pasate 2 linguri ulei de masline 1-2 catei de usturoi sare piper negru macinat 1 lingura legume deshidratate optional cimbru oregano uscat 1 foaie de dafin

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta incepe sa isi elibereze aroma adaugam fasolea verde. Amestecam ocazional pana fasolea incepe sa se inmoaie si adaugam cartofii. Stingem cu apa calda cat sa cuprinda legumele, adaugam foaia de dafin si cimbru, putina sare si fierbem 10 minute. Adaugam rosiile, piperul, legumele deshidratate si oregano si fierbem pana sosul se leaga.

Ingrediente Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)

300 gr fasole verde lata (congelata)

150 gr cartofi rosii

150 gr rosii pasate

2 linguri ulei de masline

1-2 catei de usturoi

sare

piper negru macinat

1 lingura legume deshidratate optional

cimbru

oregano uscat

1 foaie de dafin

Categorii