Mancare orientala cu carne de oaie

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mancare orientala cu carne de oaie

Carnea se condimenteaza bine si se lasa asa la frigider ca sa prinda aroma (cca 1 h) Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga carnea si putina apa si se lasa sa fiarba.In acest timp se fierbe separat si orezul ( inmuiat in prealabil timp de mai multe ore) Dupa ce a fiert bine orezul se adauga sofran, alune, stafide si carnea de oaie cu sos si se mai fierbe putin. De obicei arabii pun la orez si fidea prajita dar, desi e gustos nu e sanatos asa ca e mai bine fara.

Ingrediente Mancare orientala cu carne de oaie

1/2 kg carne de oaie (luata de la magazinele arabesti unde e taiata special pt.mancare cu orez si nu are nici un fel de miros neplacut)

1 cana de orez

100 g stafide

100 g alune caju

1 ceapa

usturoi

scortisoara,cuisoare,cardamom,ardei iute,sofran

ulei

Categorii