Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Reteta culinara din categoria Multicooking. Cum sa faci Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

 

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de asteptare al musafirilor comparativ cu pregatirea unei fripturi. Mancarea poate fi preparata si cu iepure sau porc dar preferata mea ramane cu pui, asa ca-n copilarie. De data asta am ales s-o pregatesc la aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , usurandu-mi munca, scutind timpul, evitand o gramada de vase murdare si pastrand in acelasi timp o aroma ireprosabila mancarii. Avand ambele functii necesare, prajire si fierbere, mi-a fost atat de usor si nici n-am murdarit aragazul!

Ingrediente Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

30 ml ulei

pulpe de pui dezosate (o caserola) - aprox 800-900 g

7 cepe mari - 1,300-1,400 kg

40-50 ml vin alb sec

foi de dafin - 2

suc de rosii concentrat - 40-50 ml

boia - o lingura

piper boabe

masline - cate vreti voi; daca sunt foarte grase, aveti grija cat de multa sare puneti in mancare

felii de lamaie

Categorii