Mancare taraneasca de legume

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mancare taraneasca de legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare taraneasca de legume

 

Am pregatit acest preparat de post cu linte verde, mazare galbena, cartofi, ardei si morcovi.

100 g linte verde, 100 g mazăre galbenă, 2 linguri ulei, 1 ceapa alba, 1 morcov, 2 cartofi, 1 ardei, 750 ml apă, 2 linguri bulion, Sarat la gust optional: patrunjel proaspat dupa gust

Lăsați lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.

A doua zi, clătiți-le bine cu apă rece și frământați-le cu mâna pentru a se curăța ușor (în cazul lintei).

Curățați și spălați morcovii, cartofii, ardeii și ceapa. Tăiați ceapa solzi, tăiați cartofii cubulețe, tăiați ardeiul cubulețe, iar morcovul rondele.

Intr-o cratita se incinge putin ulei si se caleste ceapa, se adauga sare, morcovul si se acopera cu 200 ml apa (un pahar ). Dupa aproximativ 5 minute adaugam cartofii si ardeii.

Se adaugă 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape copți, se adaugă lintea și mazărea galbenă. Se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.

Se adauga bulionul dizolvat in 200 ml apa.

Lasam sa fiarba inca 5 minute, apoi dam focul.

Se serveste cu verdeata proaspata tocata marunt.

Poftă bună!

Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/mancare-taraneasca-de-legume.html

Ingrediente Mancare taraneasca de legume

100 g linte verde,

100 g mazăre galbenă,

2 linguri ulei,

1 ceapă albă,

1 morcov,

2 cartofi,

1 ardei,

750 ml apă,

2 linguri bulion,

Sare, după gust,

opțional: pătrunjel proaspăt, după gust

Categorii