Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru
Reteta culinara Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru din categoria Mancaruri de legume. Specific Turcia. Cum sa faci Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru
O mâncare de origine turcească, gustoasă caldă dar şi rece. Bucătăria turcească este urmaşa tradiţiilor culinare otomane. Şi cum imperiul otoman a intrat în contact cu multe alte popoare, nu este de mirare că specialităţile turceşti sunt atât de variate, cu influenţe atât asiatice, cât şi balcanice. Sud estul Turciei este faimos pentru reţete de kebab, baklava si kadayif. În partea de vest, unde se cultivă intensiv măslinii, bucătăria turcească foloseşte mult măslinele şi uleiul de măsline. Legumele şi verdeţurile sunt nelipsite în mâncarea din zonele învecinate Mării Mediterane, Mării Egee şi Marmara. În mod surprinzător, turcii se dau în vânt şi după paste, dar numai în anumite zone, de exemplu în Anatolia. Chiar dacă în ultimii ani şi viaţa lor este agitată, ca şi a noastră, turcii preferă încă mâncarea gătită în casă, iar o masă în familie tradiţională include legume, atât în mâncare cât şi în salată, carne tocată şi pilaf de bulgur, alături de un sos făcut din iaurt şi castraveţi (influenţă grecească). O altă masă tradiţională este cea formată din carne şi fasole uscată, consumată cu pilaf de orez. Sursa: Bucătaria turcească
Ingrediente Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru
500 g fasole pastai
2 cepe
4-5 catei de usturoi
2 rosii
1 lingurita chimen
400 ml bulion
1 lingura zahar
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura cimbru
ulei