Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

Reteta culinara Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni din categoria Mancaruri cu carne. Specific Eritrea. Cum sa faci Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

 

In Eritrea sau in Etiopia fiecare familie are reteta proprie de condimente berbéré. Este un amestec de condimente foarte picant.  Eu am avut noroc sa primesc o cutiuta de la o prietena si am profitat sa fac aceasta mancarica. Foarte buna a iesit !   http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/zigni-mancarica-cu-carne-de-vita-si.html

 

INGREDIENTE
1 kg de carne de vita - pulpa taiata bucati 600 g de rosiii la borcan 3 cepe verzi 4 catei de usturoi 2 linguri de unt clarifiat 2 linguri ulei de masline coriandru proaspat sare 2 linguri de condimente berbéré Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si colorati-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Varsati rosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja sarate). Scadeti focul, acoperiti si gatiti la foc mediu 2 ore jumatate sau 1 ora la oala minune. Adaugati verdeata la sfarsit si serviti. Cu orez, cartofi sau salata de varza ca mine.

Ingrediente Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

1 kg de carne de vita - pulpa taiata bucati

600 g de rosiii la borcan

3 cepe verzi

4 catei de usturoi

2 linguri de unt clarifiat

2 linguri ulei de masline

coriandru proaspat

sare

2 linguri de condimente berbéré

Categorii