Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

Reteta culinara Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

 

 Initial am dorit sa prepar aceasta mancarica fara sos . Doar sa las sa scada lichidul la fierbere . Cand am gustat putina carnita am avut surpriza sa constat ca era sarata ocna . Am intors-o rapid -din lingura :D - cu un sos de smantana . Nici daca voiam nu iesea mancarica atat de buna !!!!  Deci , dieta incepe doar de luni !!!! :D

 

INGREDIENTE
700 gr carne piept curcan - fara os sau piele 500 gr mazare verde -congelata 100 ml ulei floarea soarelui 1 ceapa rosie 1 ceapa galbena 1 morcov 2 rosii 3 catei usturoi 1 foaie dafin 4 fire oregano 4 fire marar 1 legatura mica patrunjel verde tocat piper negru macinat sare Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati . In momentul in care se albeste carnea se taoarna apa cat sa o acopere . Adugati morcovul razuit , mazarea decongelata si rosiile maruntite . Puneti la fiert foaia de dafin , oregano si crengutele de marar . Fierberea se va face rapid cam in 15 -20 minute . Am gustat si am constata ca am ,, scapat " cam multa sare , prea multa . Am amestecat smantana cu faina alaba si am diluat compozitia cu lichidul cald de pe carne si mazare . Se toarna la foc mic compozitia cu smantana diluata , amestecand sa nu se faca cocoloase . La sfarsit asezonati mancarica de mazare cu piper negru macinat si cu multa verdeata tocata . Pofta buna !!!!

Ingrediente Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

700 gr carne piept curcan - fara os sau piele

500 gr mazare verde -congelata

100 ml ulei floarea soarelui

1 ceapa rosie

1 ceapa galbena

1 morcov

2 rosii

3 catei usturoi

1 foaie dafin

4 fire oregano

4 fire marar

1 legatura mica patrunjel verde tocat

piper negru macinat

sare

Categorii