Marinada pentru carnea de miel

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Marinada pentru carnea de miel

Se amesteca intr-un castron mustarul cu miere, sare, coaja rasa de portocala, piper, Herbes de Provence, usturoi si ulei de masline. Dupa ce mixtura este omogena, se adauga sucul de portocale si vinul si se amesteca pana ce marinada este omogena.

Marinati carnea peste noapte, apoi gatiti-o pe gratar, la cuptor, sau sub grill-ul din cuptor.

Daca doriti sa obtineti un rub? (o pasta cu care sa frecati carnea) adaugati circa 1/4 cana cu suc de portocale si 1/4 cana cu vin. Cantitatile sunt date aproximativ, importanta este consistenta marinadei, asa ca adaugati partea lichida in cantitatea pe care o simtiti ca este cea potrivita.

Daca doriti o marinada lichida, adaugati circa 1/2 cana cu suc de portocale si 1 cana cu vin.

Ingrediente Marinada pentru carnea de miel

2 lingurite de coaja rasa de portocala

2 linguri de mustar

1 lingura de miere

4 catei de usturoi, dati prin razatoare

3 linguri de amestec Herbes de Provence

1 lingurita de piper negru, proaspat macinat

1 lingurita de sare

2 linguri de ulei de masline

suc de portocala (pentru cantitate vezi mai jos, VARIANTE)

vin (pentru cantitate vezi mai jos, VARIANTE)

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar