Matcha cheesecake

Reteta culinara Matcha cheesecake din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Matcha cheesecake

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Matcha cheesecake

 

retete de suflet

-pentru cheesecake de bază: 180 g biscuiti 90 g unt -pentru umplutura: 700 g brânză de vaci 180 g zahăr măcinat 300 g smantana fermentata cu cel putin 30% grasime 250 g frisca 3 oua 40 g amidon de porumb 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie 2 linguri pudra matcha -pentru decor: merisoare fistic

Rupeți biscuiții în bucăți, apoi măcinați-i fin într-un robot de bucătărie. Topiți untul și turnați-l peste biscuiții măcinați. Amesteca totul bine. Tapet cu hartie de copt, o forma cu diametrul de 20 cm, atat pe fundul formei cat si pe pereti. Turnati amestecul de unt si biscuiti inauntru, apoi presati biscuitii cu un pahar. Dați la frigider și pregătiți umplutura. Pune branza si zaharul intr-un vas ceva mai mare si mixeaza cu un blender vertical pana obtii o compozitie cremoasa. Adaugam smantana fermentata si amestecam bine. Adaugam frisca si amestecam bine. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Adăugați vanilia și amestecați bine. Adăugați amidonul de porumb și amestecați.

Împărțiți uniform compoziția în 2 boluri. Intr-unul dintre boluri adaugati pudra de matcha si amestecati bine (puteti strecura din nou compozitia). Adaugati o lingura de crema de branza in centrul formei si alternati cele 2 creme pana la terminare.

La final, nivelați cheesecake-ul lovind tava. Asezati tava intr-o tava rotunda normala (vasa termorezistenta). Pune aceste două tăvi în tava cuptorului, în care vei turna apă fierbinte, cam un deget. Coacem primele 30 de minute, la 180 de grade Celsius, statice (fara ventilatie), urmatoarele 30 de minute, la 150 de grade Celsius, statice. Opriți cuptorul și lăsați cheesecake-ul încă 30 de minute, cu ușa închisă. După 30 de minute, deschideți pe jumătate ușa cuptorului și lăsați-l să se răcească complet. Este esențial să nu deschideți deloc ușa cuptorului până la ultima fază. Socul termic iti poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc dezumflat. Cand s-a racit complet este necesar sa o dai la frigider pentru cel putin cateva ore, inainte de a o scoate din forma.

Orneaza cu afine si fistic tocat marunt, dupa imaginatia ta.

Ingrediente Matcha cheesecake

-pentru bază cheesecake:

180 g biscuiţi

90 g unt

-pentru umplutură:

700 g brânză de vaci

180 g zahăr măcinat

300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime

250 g smântână pentru frişcă

3 ouă

40 g amidon de porumb

1 păstaie vanilie sau esență de vanilie

2 linguri pudră matcha

-pentru ornat:

afine

fistic

Categorii