Mazare cu ceafa de porc

Reteta culinara Mazare cu ceafa de porc din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Mazare cu ceafa de porc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mazare cu ceafa de porc

350 g carne de porc 450 g mazăre congelata 1 morcov(150g) 2 cepe(200g) 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina 1 lingura boia dulce de ardei Sare Piper negru măcinat 1 legătură marar Apa fierbinte Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și se ține până se înmoaie carnea. Când carnea este aproape fiarta, punem mazărea, adăugăm apa fierbinte cat sa acopere mâncarea, boia de ardei și fierbem 20-30 minute la foc mic. Adăugăm apoi pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, sare după gust, piperul și lăsăm să mai fiarbă 10 minute amestecând din când în când. La final adăugăm mărarul tocat mărunt și putina apa fierbinte,daca consistenta sosului, nu este cea dorita, mai dam un clocot și gata. Pofta buna!

Ingrediente Mazare cu ceafa de porc

350 g carne de porc

450 g mazăre congelata

1 morcov(150g)

2 cepe(200g)

50 ml ulei

2 linguri pasta de tomate

1 lingura faina

1 lingura boia dulce de ardei

Sare

Piper negru măcinat

1 legătură marar

Apa fierbinte

Categorii