Mazare cu galuste
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Mazare cu galuste
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mazare cu galuste
INGREDIENTE
Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura.
Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2 min,adaugam pasta de tomate si 3 cani de apa(daca dorim cu mai mult sos adaugam 4 cani)Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba cca 15 min,adaugam mazarea,lasam sa fiarba 2-3 clocote dupa care adaugam galustele,
Intre tim pregatim un castron adaugam ouale,laptele si condimente dupa gust,amestecam bine dupa care adaugam faian treptat pana ce rezult un aluat cremos si gros ca o smantana,lasam deoparte castronul.(eu am pregatit galustele cand am aduagat apa si am lasat sa se odihneasca)
Cu ajutorul unei lingurite lu-am aluat si le punem la fiert trecand de fiecare data lingurita prin sos.
Lasam sa fiarba cca 10 min,eu fac proba la o galusca sa vad daca e fiarta.
La final putem adauga marar sau patrunjel verde tocat.
Ingrediente Mazare cu galuste
4 pulpe intregi
1 legatura ceapa verde
2 linguri ulei
1 lingura untura
sare
piper
boia de arei
500 g mazare congelata
apa
1 lingura pasta de tomate
1 morcov
Pentru galuste
2 oua
200 g faina
100 ml lapte
sare
piper