Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Reteta culinara Mazare cu ochiuri de ou si carnati din categoria Mancaruri cu carne. Specific Portugalia. Cum sa faci Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am vrut neaparat sa impartasesc cu voi reteta mea-noua asa ne place mutl mazarea.
INGREDIENTE
-Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am aduagat ceapa tocata marunt,morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt-amestecam si adaugam dafinul ,pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea. Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare-lasam sa fiarba-punem capacul-aveti grija sa nu scada mulr sosul-adaugand din cand inc and apa
-Intre timp punem pe gratar carnatul proaspat si il rumenim bine pe toate partile-dupa 15 minute de fiert mazarea adaugam si carnatii peste mazare; cand totul e moale si fiert si sosul conssitent spargem ouale in 4 cuiburi facute, ,presaram cuc ateva frunze de menta si punem capacul. Dupa 2 minute stingem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi.
Puneti sos picant daca va place-eu am de casa.
Ingrediente Mazare cu ochiuri de ou si carnati
500 gr mazare congelata
1 ceapa mare
1 morcov
2 rosii din conserva
1 pahar suc de rosii
2 linguri concentrat de rosii
150 gr bacon
4 carnati proapeti (pentru gratar)
4 oua
ulei de masline,
sare, piper, 2 foi de dafin, cateva frunze de menta
1 pahar supa de carne
sos picant