MBS cu ouă de prepeliță

MBS cu ouă de prepeliță

Reteta culinara MBS cu ouă de prepeliță din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci MBS cu ouă de prepeliță

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
MBS cu ouă de prepeliță

 

Hmm, poate vă întrebați ce o însemna MBS ???? 😀Deși voi ca și Bucătărași maeștri ar trebui să recuoașteți preparatul! ;)  Daaa, m-a luat valul, clasica Mămăliga cu Brânză și Smântână 😉 se transformă 😉 într-un fel principal tare savurat, mai ales la cină în familia Zmeilor! 😉 Mulțumesc ȚărăncuțadinRomânia pentru ouăle foarte proaspete de prepeliță! 🙂

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
Făină de porumb cca. 500 g, Apă rece cca. 1500 ml, Ulei de porumb 1 lingură, Sare roz de Himalaya 1 lingură, Brânză veche de oaie cca. 200 g, Smântână grasă cca. 200 ml, Ouă de prepeliță 12 bucăți.

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.

Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

În patru vase termorezistente, se așează mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉

Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.

Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Făină de porumb cca. 500 g, Apă rece cca. 1500 ml, Ulei de porumb 1 lingură, Sare roz de Himalaya 1 lingură, Brânză veche de oaie cca. 200 g, Smântână grasă cca. 200 ml, Ouă de prepeliță 12 bucăți.

Categorii

Retete similare