Medalion de caprioara cu sos de mure

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Medalion de caprioara cu sos de mure

Muschiul de caprioara se curata de pielite, se spala,se taie in felii de 2 cm. Se sterg feliile cu un servet curat si se presara cu sare si piper macinat proaspat.In uleiul incins prajim bucatile de carne pe fiecare parte cate 5 min la foc mic-mediu. Carnea se scoate si pastreaza calda pana la servire.In grasimea in care s-a prajit carnea am pus faina,se rumeneste si se stinge cu vinul. Se adauga mierea si supa,se amesteca sa nu ramana cocoloase si se fierbe pana se ingroasa. Se adauga fructele ,se amesteca usor sa nu se sfarame. Dupa gust se pune putina sare si piper. Orezul se fierbe in supa timp de 10 min. Se da deoparte si se lasa asa sa mai absoarba apa. In uleiul incins se pune usturoiul taiat felii si se lasa cateva sec dupa care se scoate ca sa nu se shimbe la cuptoare si sa d-a gust rau uleiului. Orezul se amesteca cu uleiul. Medalioanele se servesc alaturi de orez si sos.

Ingrediente Medalion de caprioara cu sos de mure

800 gr muschi de caprioara

200 gr mure

100 gr vin rosu

1 lingurita de miere

200 ml supa de pui(sau vita)

50 ml ulei

1 lingura de faina

sare si piper

Garnitura:

1 cana de orez

3 cani de supa de pui

2 catei de usturoi

30 ml ulei

Categorii