MELCI CU CARNE TOCATA

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare MELCI CU CARNE TOCATA

Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si se lasa sa se caleasca bine carnea cam 20 min., pana scade zeama.La final se adauga zeama de lamaie. Daca a mai ramas zeama sau un surplus de ulei se va lasa la scurs si framantam aluatul. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min si se poate lucra. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se vor taia fasii lungi pe care le vom umple cu carne apoi se ruleaza si se rasucesc in forma de melc dupa care se aseaza in tava in prealabil unsa bine cu ulei de masline. Eu am facut si o placinta mai mare sub forma de spirala. Am procedat in felul urmator: Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi. Rand pe rand, se repeta operatia obtinand o spirala mare. Placintele se ung pe deasupra cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte rece, apoi se presara (facultativ) cu mac sau alte seminte. Se da la cuptor la foc mediu cam 30 min. Sunt foarte bune atat calde cat si reci. Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de rucola(gergir) cu rosii cherry si ceapa verde. Pofta buna! Specific:Iordania

Ingrediente MELCI CU CARNE TOCATA

Ingrediente

Aluat:

-5 pahare de faina

-2 linguri de drojdie uscata

-ulei de porumb cca.130 ml.

-3 linguri de zahar

-1 pahar de apa

-1 pahar de iaurt

-o lingurita de sare

-1 ou pentru un

Compozitie:

-1/2 kg. de carne tocata vita sau amestec

-3 cepe mijocii tocate marunt

-1/2 ardei iute tocat marunt

-un ardei verde sau rosu tocat marunt

-ulei de masline pentru calit ceapa si pentru uns tavile.

-sare,piper dupa gust

-o lingura de zeama lamaie

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat