MELCI CU CARNE TOCATA

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare MELCI CU CARNE TOCATA

Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si se lasa sa se caleasca bine carnea cam 20 min., pana scade zeama.La final se adauga zeama de lamaie. Daca a mai ramas zeama sau un surplus de ulei se va lasa la scurs si framantam aluatul. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min si se poate lucra. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se vor taia fasii lungi pe care le vom umple cu carne apoi se ruleaza si se rasucesc in forma de melc dupa care se aseaza in tava in prealabil unsa bine cu ulei de masline. Eu am facut si o placinta mai mare sub forma de spirala. Am procedat in felul urmator: Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi. Rand pe rand, se repeta operatia obtinand o spirala mare. Placintele se ung pe deasupra cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte rece, apoi se presara (facultativ) cu mac sau alte seminte. Se da la cuptor la foc mediu cam 30 min. Sunt foarte bune atat calde cat si reci. Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de rucola(gergir) cu rosii cherry si ceapa verde. Pofta buna! Specific:Iordania

Ingrediente MELCI CU CARNE TOCATA

Ingrediente

Aluat:

-5 pahare de faina

-2 linguri de drojdie uscata

-ulei de porumb cca.130 ml.

-3 linguri de zahar

-1 pahar de apa

-1 pahar de iaurt

-o lingurita de sare

-1 ou pentru un

Compozitie:

-1/2 kg. de carne tocata vita sau amestec

-3 cepe mijocii tocate marunt

-1/2 ardei iute tocat marunt

-un ardei verde sau rosu tocat marunt

-ulei de masline pentru calit ceapa si pentru uns tavile.

-sare,piper dupa gust

-o lingura de zeama lamaie

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni