Melci cu cocos

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Melci cu cocos

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si 2-3 lingurite zahar, o acoperim cu un servet si lasam sa creasca la cald 10-15 minute. Spargem ouale si separam albusul de galbenus. Amestecam faina cu drojdia, cele 3 galbenusuri si cele 200 g margarina. Framantam bine aluatul si mai adaugam treptat lapte caldut, pana cand obtinem un aluat de consistenta medie, care se intinde usor. Formam o bila din aluat, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura. Batem albusurile cu zaharul pudra, iar dupa aceea adaugam nuca de cocos. Acum impartim bila de aluat in patru parti egale. Din fiecare parte intindem cate-o foaie subtire si ungem foaia cu compozitia cu nuca de cocos. Dupa aceea rulam foaia, iare ruloul obtinut vom taia felii de aprox. 3 cm grosime. Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii asezam in cuptorul preincalzit si ii coacem la foc domol aprox. 15-20 minute. Sa avem grija sa nu-i coacem prea mult, pentru ca se intaresc. Cand s-au rumenit un pic, se pot scoate.

Ingrediente Melci cu cocos

- 500 g faina

- 200 g margarina

- 3 oua

- 20 g drojdie

- lapte

- 300 g zahar pudra

- 200 g fulgi de nuca de coco

Categorii